Het verhaal achter Werken met .NET

Toen we (Sandra en Mark Joosten) in 2011 ons eigen recruitmentbureau begonnen, was het ons doel om de .NET vacaturemarkt zo transparant mogelijk te maken. Echter begonnen we na een aantal jaren in te zien dat dit praktisch onmogelijk was om te bereiken als recruitmentbureau. Zo liepen we onder meer aan tegen de (voor veel bedrijven) hoge recruitment fee’s, de enorme versnippering van de vacaturemarkt, het niet kunnen noemen van bedrijfsnamen, vage vacature omschrijvingen en het slechte imago van recruiters.

Ondanks dat we een goed lopend recruitment bedrijf hadden bleef het aan ons knagen dat we geen oplossing boden voor de ondoorzichtigheid van de vacaturemarkt. Maar hoe zouden we dit aan moeten pakken? En wat zou dat dan betekenen voor Blaak Selectie? En waarom zou het ons wel lukken waar anderen dat niet was gelukt? Hierdoor bleef deze aspiratie, vooral dat; een aspiratie. Maar toen kwam de COVID19 crisis en zoals Churchill ooit zei “never let a good crisis go to waste”.

De lockdown was al een aantal weken actief, de straten waren leeg en er was amper menselijk contact. Als een flinke sneeuwval die de gebaande paden uitwiste, zorgde de lockdown ervoor dat we de wereld tijdelijk op een nieuwe manier zagen. Het was een moment dat we ons beseften dat het leven uit meer moet kunnen bestaan dan het dagelijks uitvoeren van hetzelfde kunstje. Zou er niet iets zijn dat ons echt zou kunnen inspireren? Konden we niet onze oorspronkelijke wens voor markttransparantie afstoffen en daarmee meer mensen helpen bij het vinden van een werkgever?

En zo was het idee geboren voor Werken met .NET. Één plek waar alle bedrijven die met .NET werken gewoonweg gratis te vinden zijn. Waar bedrijven vacatures kunnen plaatsen die verder gaan dan cliché teksten. Waar je vacatures kunt filteren op basis van criteria die er toe doen. En vooral een platform met een duidelijke focus: .NET developers zo goed mogelijk helpen bij het vinden van een nieuwe werkgever.

Ja, dat zou een mooie inspiratie zijn om aan te werken!

Welkom op Werken met .NET

Onze principes

Binnen Werken met .NET hanteren we de volgende principes die het fundament vormen voor de doelen die we nastreven.

1. Wij behandelen mensen zoals we graag zelf behandeld willen worden.

Wij vinden dat een company policy geen lang verhaal hoeft te zijn. Onze filosofie is: behandel mensen zoals jezelf graag behandeld wilt worden. Dan kan het niet vaak mis gaan. Zo simpel is het.

2. Geld is nodig, maar geen doel

In een tijd waar we vanuit iedere hoek in de samenleving de constante echo horen “Meer winst is goed! Meer bezit is goed! Meer is goed!” vergeten we soms dat echte waarde niet uitgedrukt wordt in de vraag hoeveel we bezitten, maar wie we als persoon worden. Uiteraard beseffen we ons dat geld nodig is, maar door het geen doel op zichzelf te maken hopen we meer ruimte te bieden aan de zaken die het leven echte waarde bieden.

3. De echte waarde zit in het helpen van anderen

Wij hebben de indruk dat veel bedrijven zo gericht zijn op het winnen van het spel dat ze zich vaak niet afvragen of dat spel überhaupt het spelen waard is? Denk aan de sigarettenfabriek die hun reclames richt op jongeren om meer sigaretten te verkopen. Alleen omdat je een spel wint, wil dat nog niet zeggen dat het een goed spel is. Wij geloven dat de echte waarde van een organisatie ligt in de vraag in hoeverre je een duurzame positieve bijdrage kunt leveren in de levens van anderen.

4. De mooiste oplossingen komen voort uit onze gemeenschappelijke creativiteit

Kijkend naar alles wat er tot nu toe is bedacht voor dit platform, schatten we dat meer dan 80% van de ideeën gekomen zijn van de mensen uit de .NET community zelf. Zoals een mooi gezegde luidt: ‘Geen enkele persoon is slimmer dan iedereen van ons samen.’ We willen daarom ook mensen vanuit de community blijven betrekken bij de ontwikkeling van dit platform. Op deze manier hopen we dat het een platform wordt door developers voor developers.
Er is een fout opgetreden. Deze applicatie reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw is geladen. Reload 🗙