Roadmap

Het doel van dit platform is om het voor .NET developers zo eenvoudig mogelijk te maken om zelf een nieuwe werkgever te vinden. Hoe we dit gaan aanpakken? We hebben ervoor gekozen om Werken met .NET in twee fases en verschillende stappen online te brengen.

Fase 1 bestaat uit de 3 onderdelen:

/* stap 1 */

Bedrijvengids

Onze eerste stap zal zijn om alle bedrijven die met .NET werken gratis online te zetten. Hierdoor kunnen developers alle bedrijven die met .NET werken in hun buurt vinden en zelf op zoek gaan naar een nieuwe baan door naar de website van de verschillende bedrijven te gaan. Deze feature blijft ook in de toekomst gratis.

Buiten een gratis vermelding krijgen bedrijven de mogelijkheid om een uitgebreid bedrijfsprofiel aan te maken (een plus account).

/* stap 2 */

Plaatsen van vacatures

De tweede stap gaan we bedrijven de mogelijkheid bieden om vacatures te plaatsen.
/* stap 3 */

Kandidaat profielen

In de laatste stap van fase 1 zullen we developers de mogelijkheid bieden om een profiel aan te maken. Hiermee kunnen ze hun ervaring en kennis tonen aan bedrijven die op zoek zijn naar een .NET developer. Op deze manier kan een developer ervoor kiezen om zowel bedrijven zelf te benaderen als door bedrijven benaderd te worden.

Fase 2

Hierin willen we ons vooral gaan richten op de vraag wat voor features we kunnen creëren die een meerwaarde kunnen bieden in de carrière van .NET developers wanneer ze niet op zoek naar een nieuwe werkgever. De onderdelen die we tot nu in gedachten hebben zijn:

Technieken monitor

Een monitor die (op basis de technologie stack en tooling van bedrijfsprofielen) een beeld kan geven welke technologieën er momenteel het meest worden gebruikt en welke jou als developer de beste mogelijkheden geven op de arbeidsmarkt.

Salaristool

Wat zou er gebeuren wanneer we honderd of meer .NET developers zo ver krijgen om op anonieme basis hun salaris of uurtarief door te geven? En wanneer we deze data vervolgens kunnen koppelen aan zaken als backend of full-stack development, regio, type werk (inhouse of detachering), technische kennis, opleidingsniveau, senioriteit enz? Misschien zouden we het voor elkaar kunnen krijgen om een instrument te ontwikkelen waarmee je als developer eindelijk eens onderbouwd kunt zien hoe jouw salaris het doet ten opzichte van het marktgemiddelde!

Sollicitatietips

Solliciteren wordt vaak als een hele uitdaging gezien voor developers. Moet ik een motivatiebrief sturen? Hoe bouw ik een CV op en hoeveel pagina’s? Hoe lang moet ik wachten op een reactie van een bedrijf? En wat als ze niet reageren? Wat kan ik het beste zeggen in een gesprek? Hoe doe ik de salarisonderhandeling? enz.

Solliciteren is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom willen we developers ook de nodige handvaten aanbieden die hen hierbij kunnen helpen.

Events / Kennissessies

We beseffen ons dat er de afgelopen jaren al enorm veel events en kennissessie georganiseerd zijn en het zal voor ons ook nog uitvogelen zijn hoe we hier het beste een meerwaarde in kunnen leveren. Echter willen we heel graag kijken of we met name voor kleinere bedrijven en developers het makkelijker kunnen maken om (online of offline) laagdrempelig een kennissessie te organiseren. En dat je daar als developer van op de hoogte gesteld kunt worden op basis van je interessegebieden en de regio die je instelt.

.NET blogs

Uiteraard zijn er genoeg andere plekken om je blog op te delen, maar waarom niet één plek die alle Nederlandse .NET developers straks weten te vinden.

Daarbij willen we bedrijven ook de mogelijkheid geven om casussen online te kunnen delen. Denk hierbij aan interessante projecten of uitdagingen waar ze aan gewerkt hebben, of hoe ze bepaalde (nieuwe) technieken ingezet hebben. Dit kan interessant zijn voor developers en een goede manier voor een bedrijf om developers een indruk te geven van hun bedrijf.

Hacker news maar dan voor .NET

Hacker news is een leuke pagina voor je periodieke linkdump, maar waarom niet een specifiek voor .NET?

.NET hulplijn

Wanneer we dan toch bezig zijn de om bekendste .NET site van Nederland te worden, waarom niet gelijk de mogelijkheid geven aan gebruikers om je beschikbaar te stellen als vraagbaak op bepaalde expertise gebieden? Natuurlijk is er stackoverflow, maar juist het direct even een vraag kunnen stellen aan iemand kan heel verhelderend zijn als je vastloopt met iets. Een leuke manier om andere te helpen en via een beoordelingssysteem op je profiel te laten zien waar je goed in bent.

.NET resources

Welke boeken, Podcasts,Youtube kanalen of Twitteraars moet een .NET developer volgen om op te hoogte te blijven? Dit is de plek waar je het straks te weten kunt komen.

We need your help!

Om dit allemaal voor elkaar te krijgen hebben we echter jouw hulp nodig. Want bedrijven die met .NET werken aan een database toevoegen is één ding, maar ervoor zorgen dat bedrijven hun vacatures plaatsen op Werken met .NET zal alleen lukken wanneer bedrijven de indruk hebben dat ze hiermee ook developers kunnen bereiken.

Daarom de vraag of je ons hierbij zou willen steunen? Dit kan al door je te registreren op Werken met .NET. Het kan ook door ons simpelweg te volgen op onze Linkedin bedrijfspagina en/of je in te schrijven voor onze mailing.

Hoe meer steun we krijgen, hoe meer reden er voor bedrijven zal zijn om ook deel te nemen aan dit initiatief. Mocht je ons hierbij willen helpen: hartelijk dank!

Gratis account aanmaken
Er is een fout opgetreden. Deze applicatie reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw is geladen. Reload 🗙